Gravidmeditation – här är jag!

Under en graviditet kan det i mellanåt kännas som att kroppen slutar vara ens egen. Någon annan växer där inne, folk har åsikter om storleken på ens mage och på vad du äter eller inte äter kanske. Du blir patient när du går till mödravården och även om de är hur mysiga som helst ska det tas prover och vägas och göras saker med dig.

Även i detta är det viktigt att veta att vi är oss själva och att vi har rätt till vår egen kropp. Ingen annan har rätt att ta på dig utan ditt samtycke. Och vad är det egentligen du önskar just nu? Inte utifrån att du är gravid utan om du verkligen känner efter, vad vill just DU ha just nu?

Här kan du hitta förslag på positioner att vara i under meditationen.

Den här avslappningen kan du göra i början eller slutet av ett yogapass eller träning du gör. Eller så tar du bara 5 minuter för dig själv när som det känns bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *