Föda Utan Rädsla-kurs

Din kropp kan föda!

Föda utan rädsla är en kurs som hjälper dig som är gravid att ta fram dina inre resurser för att föda i trygghet och tillit. Kursen stärker och förbereder blivande föräldrar inför förlossningen. 

Att förbereda sig, en profylaxkurs, gör skillnad oavsett om du är orolig eller inte inför förlossningen, om du är omföderska eller förstföderska. Det går inte att förbereda sig för mycket, eller vara för trygg!

Vi lär inte kroppen några nya tekniker utan vi vill ta fram det som redan finns i kroppen och använda denna kunskap. Målet är att leda kroppen mot trygghet och lugn och bort från rädsla och stress.

Ni lär er de fyra verktygen: andning, avslappning, rösten och tankens kraft. De bygger på enkla fysiologiska principer vilka ger tillgång till kroppens inneboende förmåga att föda.

Vi fokuserar en hel del på stödpersonens roll i denna profylaxkurs med mycket praktiska övningar som vi tryggt väleder er i. När stödpersonen, oftas partnern, vet vad dess uppgift är blir den födande kvinnan trygg. Kursen är till för er båda!

Anmälan

profylaxkurser.se

föda utan rädsla kurs i uppsala och västerås med märta och eva

Gruppkurs

Det finns många fördelar med att på kurs i grupp då ni bland annat kan känna trygghet i att andra kanske har samma funderingar som ni och det kan kan ge berikande diskussioner som fördjupar det vi lär oss i kursen. Vi lär oss av varandra.

Om man vill kan sedan kursen kombineras med enskilda samtal.

Frukt och kaffe/te ingår.

Läs mer om gruppkursen på profylaxkurser.se

Märta och Eva

Från och med i höst kommer vi att erbjuda kursen Föda Utan Rädsla tillsammans i Uppsala. Det blir en perfekt kombination av många års erfarenhet av förlossningar och arbete med människor.

Märta är barnmorskan som också är doula med enormt driv och brinn för förlossningsvård och kvinnor. Läs mer om henne och hennes arbete på hennes sida Föda med stöd.

Och jag Eva, doulan med kuratorkompetens.

Privatkurs

Jag kommer hem till er:

I er hemmiljö fokuserar vi på er som par och vad just ni behöver. Vi träffas i 3-4 timmar.

Kostnad 2200 kr för kurs på onsdagar och fredag förmiddag. 2700kr för kurs på helgen och kvällar.

För kurser utanför Enköping tillkommer resekostnad enligt överenskommelse. Privatkurs ges i en radie av 4 mil från Enköping.

 Ni kommer hem till mig!

Jag bjuder på fika och ni betalar ingen resekostnad. Enligt överenskommelse.

Boka privatkurs genom att höra av dig till mig direkt på eva.grape.ersson@gmail.com alt 0707226282