Föda Utan Rädsla-kurs

Din kropp kan föda!

Föda utan rädsla är en kurs som hjälper dig som är gravid att ta fram dina inre resurser för att föda i trygghet och tillit. Kursen stärker och förbereder blivande föräldrar inför förlossningen. 

Att förbereda sig, en profylaxkurs, gör skillnad oavsett om du är orolig eller inte inför förlossningen, om du är omföderska eller förstföderska. Det går inte att förbereda sig för mycket, eller vara för trygg!

Vi lär inte kroppen några nya tekniker utan vi vill ta fram det som redan finns i kroppen och använda denna kunskap. Målet är att leda kroppen mot trygghet och lugn och bort från rädsla och stress.

Ni lär er de fyra verktygen: andning, avslappning, rösten och tankens kraft. De bygger på enkla fysiologiska principer vilka ger tillgång till kroppens inneboende förmåga att föda.

Vi fokuserar en hel del på stödpersonens roll i denna profylaxkurs med mycket praktiska övningar som vi tryggt vägleder er i. När stödpersonen, oftast partnern, vet vad dess uppgift är blir den födande kvinnan trygg. Kursen är till för er båda!

Att gå en kurs och tillsammans förbereda sig inför den kommande förlossningen är en god investering.

Gruppkurser

Vårens gruppkurser sker online via zoom på grund av det rådande pandemiläget.

Läs mer om gruppkursen på profylaxkurser.se där du också kan anmäla dig till våra onlinekurser.

Märta och Eva

Vi erbjuder kursen Föda Utan Rädsla tillsammans i Uppsala. Det blir en perfekt kombination av många års erfarenhet av förlossningar och arbete med människor.

Märta är barnmorskan som också är doula med enormt driv och brinn för förlossningsvård och kvinnor. Läs mer om henne och hennes arbete på hennes sida Föda med stöd.

Och jag Eva, doulan med kuratorkompetens.

Privatkurs

I er hemmiljö fokuserar jag på er som par och vad just ni behöver. Vi träffas i 3-4 timmar.

Kostnad 2800 kr för kurs på måndag eftermiddag, fredag förmiddagar och online. 3000kr för kurs på helgen och kvällar.

För kurser utanför Enköping tillkommer resekostnad enligt överenskommelse. Privatkurs ges i en radie av 4 mil från Enköping.

 Ni kommer hem till mig!

Jag bjuder på fika och ni betalar ingen resekostnad. Enligt överenskommelse.

Boka privatkurs genom att höra av dig till mig direkt på eva.grape.ersson@gmail.com alt 0707226282