Gravidyoga och mamma-babyyoga i Enköping

Yogan har funnits, mer eller mindre, i mitt liv till och med längre än jag har hållit på med födande. Nu är det dags att förena dessa två fantastiska saker!

I januari 2020 kommer jag börja hålla postnatalyoga, som det brukar kallas, yoga som stärker upp kroppen igen efter graviditet och förlossning. Jag ser fram emot det här så otroligt mycket! Antagligen blir det torsdag förmiddag som blir yogadag för nyblivna föräldrar med bäbisar. Jag hoppas att det blir en mysig stund i gemenskap förutom de fantastiska fördelarna som själva yogan ger. Jag kommer också börja hålla gravidyoga även det är mindre bestämt när det kommer starta.

När jag pratade med min och många i Enköpings yogalärare Monica Vasic som har Moyolo yogastudio sa hon – Äntligen! Jag har väntat i flera år på att du ska börja ha gravidyoga.

Så det var väl dags nu 🙂

gravidyoga i enköping
Gravid och mamma/baby-yoga i Enköping

Yoga för att stärka kroppen och sinnet under och efter förlossningen är ett så otroligt bra verktyg. Yoga för ihop både kropp och knopp på ett så välbehövligt sätt. Jag vet inte någon som gått på gravidyoga och tänkt -det här passar inte mig. Jag tror att även de som innan inte haft något behov av yogan, under graviditeten, känner en ökad längtan efter att få ihop den här växande kroppen med det som också händer i huvudet. Det brukar liksom hänga ihop – den växande magen och växande funderingar. Yogan ger oss ett sätt att få ihop det. För andra blir gravidyogan ett sätt att träna skonsamt under graviditeten och kanske ett sätt att förbereda sig inför förlossningen. Vad än din anledning är så hoppas jag att vi snart kommer träffas på en yogamatta.

Här kan du hitta avslappningar jag gjort inspirerad av yoga nidra och Föda Utan Rädsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *