Doula i Uppsala, Västerås och Enköping

Jag är född och uppvuxen i Uppsala. Jag hamnade i Umeå för att studera till socionom och sedan i Sundsvall för praktik och makens jobb. Efter det flyttade vi hem till Uppsala igen men inte mer än ett år bodde vi där innan vi båda fått jobb i Enköping och inte orkade pendla längre. Tanken var ett tag att flytta tillbaka till Uppsala så småningom men vi fick barn som började på världens bästa förskola, det kom ett till barn, första barnet började skolan och vi köpte hus. Så nu är det här vi bor! Och bättre läge är svårt att tänka sig för mitt jobb som doula!

Sveriges närmaste stad, är Enköpings slogan. Och visst har det sin sanning. Härifrån tar jag mig enkelt till både Uppsala och Västerås för att hålla kurser, träffa doulapar och till förlossningen. För kurser och utbildningar i Stockholm är det inte heller lång tid med tåg. Perfekt!

Sveriges närmaste doula?
Sveriges närmaste doula?

Buss, bil och cykel

För tillfället har jag jour för ett par som bor på cykelavstånd från mig. Igår körde jag bil till Västerås för att träffa ett annat par som jag kommer gå på jour för före jul. Förra veckan åkte jag buss till ett par i Uppsala. När jag kan försöker jag vara så miljövänlig som det går. Jag har sällan mer än 40 min till någon hur jag än reser. Som sagt, nära. Det är ju kortare tid än många som pendlar inom Stockholm!

En doulas arbetstider

Jag ska nu slå ihop datorn och pyssla med mina barn som är hemma med mig. Jag är så otroligt lycklig över att jag har börjat forma mitt liv och min vardag mer som jag vill. Två dagar i veckan har jag ett ”vanligt” jobb som kurator men med möjlighet att åka ifrån när jag behöver, som till exempel till förlossningen. Resterande tiden arbetar jag för mig själv. Att vara egenföretagare är mycket mer jobb än det som andra kanske ser. Det är inte bara kurserna jag håller och förlossningarna jag är med på. Mycket sker bakom kulisserna. Det ger mig dock otrolig glädje att ofta kunna vara hemma när dottern kommer hem från skolan. Även om jag måste jobba kan vi prata lite om dagen över mellanmålet. Det blir en del jobb på kvällar och helger men å andra sidan kan jag vara hemma med barnen på en del lovdagar som idag och ibland hämta lillebror tidigare från fritids.

Och så har jag ju världens bästa jobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *