Privat förlossningsstöd

Privat profylaxkurs

Den 14:e juni har jag och Märta våra sista gemensamma förlossningsförberedande kurser före sommaruppehållet. Föda Utan Rädsla-kursen är redan fullbokad då Corona-tiden gör att vi för säkerhets skull har lite färre par för att vi vill kunna sprida ut oss ordentligt i lokalen.

Men kanske hör du till dem som inte hann få en plats eller som inte tycker om att vara i grupp? Då kanske en privatkurs kan passa? Under en privat kurs träffas vi och utgår helt från era behov. Jag ger oftast kursen Föda Utan Rädsla men med fokus på det som känns mest angeläget för just er.

Hör av dig till mig på eva.grape.ersson@gmail.com om du tror att det kan vara något för dig.

Doula nu!?

Ni är kanske flera som har hört att man inte får ta med sig en extra stödperson till förlossningen och därför tänker att det är onödigt att anlita en doula. Jag tänker att en doula gör så mycket mer än att bara vara stöd just under själva födandet. En av de finaste jobb-komplimangerna jag har fått är när en kvinna jag var doula åt sa ”Innan förlossningen kände jag nästan att jag inte behövde ha med dig. Alla våra förberedelser hade gjort mig så trygg.” Då har jag lyckats!

Ett doulauppdrag innebär en stor del förberedelser med träffar och samtal, genomgång av förlossningsbrev och möjlighet att vara med er som par hemma innan det är dags att åka till förlossningen och stötta under bilresan som ibland kan vara jobbig. Möjligheter med zoom och liknande gör också att jag kan närvara på det sättet i förlossningsrummet.

Det är speciella tider och vi får tänka utanför lådan. Men en sak är säker och det är att du som födande har rätt till allt stöd du behöver för att kunna känna dig trygg och få föda på dina villkor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *