Kvinnor har fött barn i alla tider

Så tänker en del inför sin första förlossning. – så jag behöver inte förbereda mig, kanske det fortsätter.

och det är sant att kvinnor alltid har fött barn. Men hur hjälper det dig?

Min erfarenhet av att ha pratat med flera kvinnor som tänkt så är att förlossningen sedan kommit som en chock för dem. Att ha tillit till sin kropp är en fantastisk start men en förlossning kan vara överraskande. Många kvinnor upplever att de inte visste vad som hände, varför det hände och hade inga redskap att ta till. Tilliten räcker inte när värkarna river i en och du känner att du tappat kontrollen.

Det är fantastiskt att ha tilliten till kroppen, att det här fixar sig och att kroppen kan föda. För det kan den! Vi har massor av inneboende kraft att tillgå. Och vi behöver stöd och hjälp att vara i trygghet för att få tillgång och släppa fram all den här kraften vi besitter.

Vi är alla värda att föda i trygghet. I tryggheten kan vi hantera det som händer oss, vi kan göra val, vi kan få en positiv kontroll, kroppen är gjord för att föda i detta tillstånd och vi får en mer positiv förlossningsupplevelse.

Vi behöver förbereda oss. Som en kvinna sa till mig – jag kan springa men jag springer inte ett maraton utan att förbereda mig så varför skulle jag föda barn utan förberedelser?

Partnern behöver också förbereda sig och göra det hen behöver för att vara lugn under förlossningen. Vi behöver alla lugna och trygga personer med oss när vi föder barn.

Ja, kvinnor har fött barn i alla tider. Vad behöver just Du inför din förlossning?

De som kommer från en förlossning med positiva minnen och de som tyvärr har negativa är ju i grunden inte olika. Det är vilka förutsättningar vi har fått att föda, som är olika.

Hur kan du ge dig själv så goda förutsättningar som möjligt?

Hur kan du som stöd ge din födande så goda förutsättningar som möjligt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *