Om/Kontakt

Eva Grape Ersson, doula i Enköping, Västerås, Uppsala och håller doulautbildning. Foto: Lovisa Engblom

Eva Grape Ersson

socionom/kurator – doula -profylaxinstruktör- yogalärare

– Jag heter Eva Grape Ersson, är i botten socionom med över 12 års erfarenhet som kurator och arbete på familjecentral. Jag är arbetar som doula och utbildar även doulor i Föda Med Stöd- doulautbildning. Jag är också Föda Utan Rädsla – instruktör och yogalärare.  Jag är även utbildad i metoden Aktiv baby/Spinning babies.

I mitt arbete har jag alltid brunnit för familjer i alla former. Med ödmjukhet, inkänning, lugn och trygghet hoppas jag kunna stötta blivande föräldrar att hitta sin inre styrka. Att föda barn och att bli förälder är i allra högsta grad en psykosocial händelse och något vi bär med oss hela livet. Det är något vi behöver satsa på!

Hur det startade

När jag var gravid första gången 2009 förberedde jag och min man oss på olika sätt för att få en så ”bra” förlossning som möjligt. Det blev ingen ”perfekt” förlossning men det var en väldigt fin, fantastisk och stärkande upplevelse för oss båda!

Jag började leta efter vad det var som hade hjälpt oss och hittade i mitt sökande bland annat”Föda utan rädsla” som enkelt sammanfattade min förlossningsupplevelse. Jag kände att jag ville erbjuda andra kvinnor och par denna möjlighet. Och på den vägen är det.

Förlossningsstöd

I september 2011 utbildade jag mig till instruktör inom Föda utan rädsla hos Susanna Heli, författare till boken Föda Utan Rädsla. Sen dess har jag träffat hundratals par på mina Föda utan rädsla-kurser.

2012 föddes vårt andra barn i min mans händer, på golvet i vårt vardagsrum. Det var en planerad hemfödsel med två närvarande barnmorskor. En magisk upplevelse!

Höstterminen 2014 utbildade jag mig till Doula. Detta för att kunna erbjuda mina kursdeltagare ett faktiskt stöd under sin förlossning.

2018 gick jag utbildningen Spinning babies som är en metod med övningar en kan göra under graviditeten och förlossningen för att balansera bäckenet så att bäbisen får en så optimal position i bäckenet som möjligt, vilket i sin tur underlättar barnets framfödande. Som doula kan jag hjälpa dig med detta.

Utbildad Aktiv baby-instruktör 2018.

2019 utbildade jag mig till gravid- och mammababyyogalärare och hållit kurser sedan dess.

2020 gick jag Pelvic floor yoga teacher training online för Leslie Howard och Every day yogaschools yogalärarutbildning.

2021 gick jag Every day yogasschool yogalärarutbildning.

Tillsammans med barnmorskan Märta Cullhed Enblom utbildar vi nya doulor i Föda Med Stöd – doulautbildning med kurser en gång per termin.

Sedan 2021 äger och driver jag Enköpings Yogastudio tillsammans med Malin Lagström. 

Utbildningar

Jag är socionom examinerad januari 2008. Vidareutbildad inom motiverande samtal, svåra samtal, grupphandledare, forumteater och Disa-gruppledare bland annat. Mycket som jag tycker mig ha stor nytta i mitt arbete med förlossningsstöd. Jag har arbetat som kurator och på familjecentral. Jag drivs av att stötta gravida och och familjer.

Flera års erfarenhet av samtal.

Jag bor i Enköping men har kurser och är doula även i Västerås och Uppsala och runt omkring.

Kontakt

Email: eva.grape.ersson@gmail.com

Telefon: 0707 22 62 82

instagram: @medvindprofylax

facebook/medvindprofylax

Stöd till blivande föräldrar